Kyselina mléčná

Lactic Acid, bakterie mléčného kvašení

Kyselina mléčná, známá také jako kyselina 2-hydroxypropionová, je látka tělu přirozená, neboť se nachází v lidských fyziologických tekutinách. Přirozeně vzniká fermentací bakterií, jež se vyskytují v zelenině, ovoci i mléce, ale lze ji vyrobit i synteticky. V kosmetice kyselina mléčná reguluje keratinizaci, upravuje pH výrobku, zabraňuje stárnutí pokožky a zanechává ji hladkou a pružnou. Zároveň se používá k ošetření akné, psoriázy a nečisté pokožky a má lehký peelingový účinek.

Kosmetické vlastnosti

  • látka tělu přirozená;
  • reguluje keratinizaci, má lehký peelingový účinek a zanechává pokožku hladkou a pružnou;
  • používá se k ošetření akné, psoriázy a nečisté pokožky;
  • upravuje pH výrobku a zabraňuje stárnutí pokožky.

viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012


Kyselina mléčná se vyskytuje v těchto produktech