Stearát sacharózy
Tento emulgátor, nazývaný také ester cukru, představuje mastné kyseliny z kokosového oleje nebo oleje z palmových jader, které jsou esterifikované sacharózou, tedy cukrem. Stearát sacharózy je šetrný k pokožce, hydratuje ji, nemastí a nedráždí ji. Zanechává na ní či vlasech lehký lipidový film a lze jej použít i jako emulgátor v přípravcích pro citlivou nebo mastnou pleť.
Kosmetické vlastnosti
- představuje mastné kyseliny z kokosového oleje nebo oleje z palmových jader, které jsou esterifikované sacharózou;
- je šetrný k pokožce, hydratuje ji, nemastí a nedráždí ji;
- zanechává na ní či vlasech lehký lipidový film;
- lze jej použít i jako emulgátor v přípravcích pro citlivou nebo mastnou pleť.
viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012