Kardamovník obecný

Elettaria Cardamomum Seed Oil, kardamom

Kardamovník obecný neboli Kardamom je rostlina z čeledi zázvorníkovitých, původem pocházející z Indie, jež dorůstá výšky až 4 m. Kardamom má antiseptické, antibakteriální, fungicidní (ničí parazitní houby a plísně) a antivirové účinky, odpuzuje hmyz a neutralizuje nepříjemné pachy. Pleť tonizuje, stahuje a skvělý je jako péče o drobné oděrky, menší rány, ale například i k ošetření lupů. V aromaterapii zklidňuje nervy, pomáhá při duševním vyčerpání, harmonizuje, dodává optimismus, posiluje sebevědomí a působí jako afrodiziakum.

Kosmetické vlastnosti

  • antiseptické, antibakteriální, fungicidní a antivirové účinky;
  • odpuzuje hmyz a neutralizuje nepříjemné pachy;
  • pleť tonizuje a stahuje;
  • skvělý je jako péče o drobné oděrky, menší rány, ale například i k ošetření lupů;
  • zklidňuje nervy, pomáhá při duševním vyčerpání, harmonizuje, dodává optimismus, posiluje sebevědomí a působí jako afrodiziakum.

viz. Markus Schirner 2002, "Aromatické oleje", Schirner Verlag, Darmstadt, 4. vydaní 2011


Kardamovník obecný se vyskytuje v těchto produktech