Cetearyl glukosid

Cetearyl glucoside, Cetearyl wheat straw glycosides

Cetearyl glukosid lze vyrobit jak synteticky, tak z přírodních zdrojů. Získáván je kondenzací glukózy z kokosového oleje nebo kukuřičného cukru a přidaného cetearyl alkoholu. Cetearyl glukosid nezpůsobuje alergické reakce, je nekomedogenní (tzn. neucpává póry), není dráždivý a je vhodný i pro citlivou pokožku. V kosmetice se používá jako emulgátor a přidává se například do sprejů, pěn či přípravků na opalování.

Kosmetické vlastnosti

  • nezpůsobuje alergické reakce, je nekomedogenní (tzn. neucpává póry);
  • není dráždivý a je vhodný i pro citlivou pokožku;
  • používá se jako emulgátor.

viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012


Cetearyl glukosid se vyskytuje v těchto produktech