Granátové jablko

Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil

Granátové jablko, někdy také označováno Marhaník granátový či Granátovník obecný, je strom z čeledi kyprejovitých, původem pocházející z oblasti Středomoří, který dorůstá výšky kolem 5 m. Pro zajímavost, ve starém Egyptě bylo granátové jablko považováno za elixír mládí. Plody Granátovníku obecného jsou bohaté na vitamíny A, B1, B2, B3 a C, vápník, železo, fosfor, draslík, sodík, aminokyseliny, flavonoidy a další. Olej z tohoto stromu je velmi vzácný, neboť se z přibližně 100 kg granátových jablek získá pouze 0,5 kg oleje. Olej má antioxidační, protizánětlivé a regenerační účinky a používá se nejen k okamžitému ošetření kožních problémů, ale i jako noční sérum. Ideální je pro suchou, zralou a namáhanou pokožku, ale i ekzematickou a sluncem spálenou kůži. Podporuje regeneraci buněk a tkáně, pokožku hydratuje, zpevňuje, zvyšuje její pružnost a zpomaluje její stárnutí.

Kosmetické vlastnosti

  • považováno za elixír mládí;
  • antioxidační, protizánětlivé a regenerační účinky;
  • ideální je pro suchou, zralou a namáhanou pokožku, ale i ekzematickou a sluncem spálenou kůži;
  • podporuje regeneraci buněk a tkáně, pokožku hydratuje, zpevňuje, zvyšuje její pružnost a zpomaluje její stárnutí.

viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012


Granátové jablko se vyskytuje v těchto produktech