Avokádo

Persea Gratissima (Avocado) Oil, Persea Gratissima Oil

Nejstarší nalezená semena divokých avokád jsou z dob dávno minulých a jejich stáří je odhadováno přibližně na 7 tisíc let. První zmínka, objevená v Mexiku, pochází již z roku 291 př. n. l. a mimo jiné ukazuje, že Aztékové používali avokádo původně jako afrodiziakum. Jak je obecně známo, avokádo je velmi bohaté na minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď) a vitamíny (C, E, K, H - biotin, B1 - thiamin, B3 - niacin, B5 - kyselina pantothenová). Je skvělé pro suchou, zanícenou, unavenou a velmi citlivou pokožku, napomáhá regenerovat buňky, změkčuje ztvrdlou kůži a je silným bojovníkem proti lupence a dermatitidě. Avokádový olej, vyrobený z těchto zázračných plodů, patří mezi buničinové oleje, stejně jako rakytníkový a olivový olej. Lisuje se z měkkých plodů avokádového stromu, následně je odstředěn a filtrován.

Kosmetické vlastnosti

  • regeneruje buňky;
  • ideální pro suchou, popraskanou a poškozenou pokožku;
  • skvělý jako masážní olej;
  • intenzivně vyživuje a hydratuje;
  • pokožku chrání a rychle se vstřebává;
  • velice vhodný i pro péči o vlasy.

viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012


Avokádo se vyskytuje v těchto produktech