Kokoát sacharózy
Kokoát sacharózy neboli Sucrose Cocoate je velmi jemná povrchově aktivní látka, jež je vyrobená z mastných kyselin kokosového oleje a cukru z cukrové řepy. V kosmetice se používá jako emulgátor a zahušťovadlo a přidává se např. do šamponů, sprchových gelů a produktů pro intimní hygienu. Má antistatické účinky a zároveň snižuje dráždivé vlastnosti jiných povrchově aktivních látek.
Kosmetické vlastnosti
- velmi jemná povrchově aktivní látka, jež je vyrobená z mastných kyselin kokosového oleje a cukru z cukrové řepy;
- používá se jako emulgátor a zahušťovadlo;
- přidává se např. do šamponů, sprchových gelů a produktů pro intimní hygienu;
- má antistatické účinky a zároveň snižuje dráždivé vlastnosti jiných povrchově aktivních látek.
viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012