Glycerin

Glycerin, Vegetable Glycerin

Glycerin, přirozeně vyskytující se v lidském těle, je obsažen ve všech olejích a tucích, z čehož plyne, že se při kontaktu s kůží nechová jako neznámá látka, nepůsobí alergie a nedráždí. Vyrábět se dá i synteticky, jako vedlejší produkt oleochemikálií, a to například štěpením rostlinných tuků na glycerin a mastné kyseliny. Glycerin na sebe váže vodu a je tak pro ostatní látky skvělým pomocníkem při jejich vstřebávání se do pokožky. Kůži navíc regeneruje, chrání, zklidňuje, snižuje její podráždění a zvyšuje její pružnost. Glycerin je také ideální složkou pro péči o suchou pokožku a suché roztřepené vlasy bez lesku.

Kosmetické vlastnosti

  • nepůsobí alergie a nedráždí;
  • váže na sebe vodu a urychluje vstřebávání ostatních látek do kůže;
  • pokožku regeneruje, chrání, zklidňuje, snižuje její podráždění a zvyšuje její pružnost.

viz. Heike Käser 2010, "Přírodní kosmetické suroviny", Linz, vydavatel Freya, 3. vydání 2012


Glycerin se vyskytuje v těchto produktech